EU-Kommissionen: Endnu ingen løsning for realkreditten

Økonomiminister Margrethe Vestager har tirsdag i Bruxelles endnu en gang talt den danske realkredits sag over for EU-kommissær Michel Barnier, der har ansvar for det indre marked og tjenesteydelser.

Barniers talskvinde, Chantal Hughes, giver efter mødet over for Ritzau udtryk for, at kommissionen er lydhør over for Danmarks bekymring for den fremtidige status for de særlige danske boliglån.

Jyllands-Posten skriver tirsdag, at der er ved at tegne sig et kompromis.

Ifølge avisen ser det ikke ud til, at Danmark kommer igennem med, at realkreditobligationer kan få samme guldrandede status som statsobligationer, når bankerne skal opgøre deres kapitalberedskab.

Til gengæld er der lagt op til, at bankerne kan have en større andel realkreditobligationer end de 40 procent, der hidtil har været lagt op til.

Men talskvinde Hughes betoner, at der endnu ikke er truffet en beslutning om, hvordan realkreditobligationerne vil blive stillet under en igangværende omskrivning af reglerne til bankers kapitalkrav.

- Vi er i løbende kontakt med danskerne i spørgsmålet om, hvordan de dækkede obligationer skal behandles (...). Forhandlingerne om at finde en løsning går fremad.

- Som vi har sagt tidligere, anerkender kommissionen berettigelsen af, at de danske dækkede obligationer får en passende behandling. Men kommissionen vil først vedtage lovgivningen til sommer, og vi kan ikke tage forskud på, hvad der kommer til at stå i teksten, skriver Hughes i en sms til Ritzau.

Talskvinden understreger samtidig, at kommissær Barnier ikke er alene om at træffe beslutningen, men at det er den samlede EU-kommission, der senest 30. juni skal komme med sit udspil til de nye regler.

Desuden skal EU's medlemslande og Europaparlamentet høres.

/ritzau/

 

Dagens Gossip