EU kræver reformer af Frankrig inden april

Frankrig skal fremlægge en plan for nye økonomiske reformer inden april. Det er kravet, efter EU gik med til at give den franske regering to år mere til at få sit budgetunderskud tilbage på et acceptabelt niveau.

Dermed undgår eurozonens næststørste land en bøde i denne omgang, men slipper ikke helt af krogen.

Frankrig skal inden april fremlægge en plan, der forklarer over for EU-Kommissionen, hvordan regeringen i Paris har tænkt sig at bringe budgetunderskuddet ned på de 3,0 procent af bruttonationalproduktet, der er EU's grænse.

Italien og Belgien har ikke fået nogen løftet pegefinger fra Kommissionen, fordi de har gjort tilpas store fremskridt i retning af at nedbringe underskuddet.

I november fik de tre lande yderligere tre måneder til at fremlægge planer for, hvordan de vil nedbringe deres underskud, så det er i overensstemmelse med EU's regler.

Frankrigs finansminister, Michel Sapin, har lovet at Frankrig vil få styr på underskuddet.

Landet har i forvejen fået udsættelse to gange, først under Nicolas Sarkozys præsidentperiode og igen under den nuværende socialistiske præsident, François Hollande.

Den nye frist ligger i 2017 og ventes at blive genstand for politiske diskussioner frem til præsidentvalget samme år.

Mens den græske gældskrise i de seneste uger har fyldt meget i medierne i Europa, har der været mindre fokus på Frankrigs finansielle problemer.

- Frankrig har allerede varslet reformer i de seneste dage, siger EU's økonomikommissær, Pierre Moscovici.

- Vi forventer, at Frankrig præsenterer et mere komplet nationalt reformprogram i april, som vi vil tage stilling til i maj, siger Moscovici, der selv er tidligere fransk finansminister.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip