EU-leder lykønsker Tsipras og håber på græsk stabilitet

Flygtninge, økonomisk krise og bestræbelserne på at sikre vækst og arbejdspladser.

Mange af Grækenlands store politiske udfordringer vedrører også EU, og derfor er det vigtigt med politisk stabilitet i Grækenland, skriver EU-præsident Donald Tusk i et brev til valgets sejrherre, Alexis Tsipras.

I brevet lykønsker Tusk den græske premierminister med valgsejren, hvor venstrefløjspartiet sikrede sig over 35 procent af stemmerne og dermed ventes at fortsætte i regering sammen med det mindre parti Uafhængige Grækere.

- På vegne af Det Europæiske Råd vil jeg lykønske dig med valgsejren i Grækenland. Jeg håber, at valget nu vil give den politiske stabilitet, som er nødvendig for at møde udfordringerne, skriver Tusk.

- Dit lederskab, når det gælder om at implementere de økonomiske reformplaner, er afgørende for at rette op på den græske økonomi, lyder det ifølge det norske nyhedsbureau NTB i brevet.

Tsipras ventes at blive taget i ed som premierminister senere på dagen.

Det var Tsipras, der i sin egenskab af græsk premierminister forhandlede en tredje hjælpepakke på plads for 86 milliarder euro.

Pakken og de reformkrav, der er knyttet til, fik flere medlemmer af Tsipras' venstreorienterede Syriza-parti til at bryde ud og danne deres eget parti.

Men udbryderne sikrede sig kun 2,86 procent af stemmerne, hvilket ikke var nok til at komme i parlamentet.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip