EU nedsætter danske fiskekvoter efter overfiskeri

Danske fiskere må fange færre fisk resten af året, fordi de overtrådte EU's fiskekvoter sidste år. Nærmere bestemt drejer det sig om sild, makrel, sej og tobis, meddeler EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Nedsættelsen af fiskekvoterne sker for at bekæmpe overfiskeri, understreger EU's kommissær for maritime anliggender og fiskeri, Maria Damanaki:

- Hvis vi tager kampen mod overfiskeri alvorligt, må vi anvende vores regler efter bogen - og det betyder også at overholde kvoterne, siger hun i pressemeddelelsen.

Ud over Danmark har ni andre medlemslande også fået nedsat deres fiskekvoter. Antallet af nedsættelser er dog i alt faldet med 22 procent sammenlignet med sidste år.

- Det glæder mig at se, at vi klarede os bedre i 2013 end i de foregående år med hensyn til at holde os inden for kvoterne. Men når det er sagt, er det også nødvendigt med effektive kontroller for at håndhæve de gældende regler, hvis vi skal sikre sunde fiskebestande, siger Maria Damanaki.

Foruden Danmark er der også blevet overfisket i Belgien, Grækenland, Spanien, Frankrig, Irland, Holland, Polen, Portugal og Storbritannien.

Kvotenedsættelserne omfatter de fiskebestande, som blev overfisket sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip