EU-parlamentarikere vil belønne Ukraines Maidan-folk

Europaparlamentets udenrigs- og udviklingsudvalg har ved en afstemning tirsdag aften sat navn på årets tre kandidater til Sakharov-prisen for Tankefrihed.

De to udvalg indstiller de proeuropæiske ukrainske aktivister i organisationen EuroMaidan, den congolesiske gynækolog Denis Mukwege, der hjælper voldtægtsofre, samt menneskerettighedsaktivisten Leyla Yunus fra Aserbajdsjan.

Sakharov-prisen på 50.000 euro er EU-Parlamentets menneskerettighedspris, der særligt hylder folk, der kæmper for ytringsfrihed. Prisen er blevet uddelt siden 1988.

Sidste år gik den til den pakistanske skolepige Malala Yousafzai, der er blevet verdenskendt for sin kamp for pigers rettigheder.

Andre år er den gået til blandt andre FN's tidligere generalsekretær Kofi Annan, frihedskæmperen fra Myanmar Aung San Suu Kyi og aktivisterne ved det arabiske forår.

Lederne af Europaparlamentets politiske grupper og parlamentsformand Martin Schulz vælger 16. oktober en vinder blandt de tre kandidater.

Vinderen bliver inviteret til parlamentets plenarsamling i Strasbourg 26. november for at modtage prisen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip