EU-politiker: Vestager skal stoppe telefusion

EU-Kommissionen må stoppe TeliaSoneras og Telenors fusionsplan. Det vil føre til duopol på det danske marked, unfair konkurrence og dyrere priser.

Det mener Jeppe Kofod, gruppeformand for de danske socialdemokrater i Europaparlamentet. Han vil i løbet af onsdag formiddag tage fat i konkurrencekommissær Margrethe Vestager og rette skriftlig henvendelse til kommissionen i sagen, oplyser han i en pressemeddelelse.

- Jeg håber faktisk, at kommissionen afviser TeliaSoneras og Telenors fusionsplaner. Med en markedsandel på 40 procent vil det her kun betyde én ting for forbrugerne, og det er højere priser, siger han.

- TDC sidder i forvejen på cirka 42 procent af markedet, så de kan uden problemer dele kunderne imellem sig og sætte priserne op. Det kan ikke være rigtigt.

Han mener, at der er en reel risiko for monopollignende tilstande.

- Kommissionen skal jo først og fremmest vurdere, om der kan komme monopollignende tilstande på det danske marked. Det mener jeg faktisk, at der er en reel risiko for. Nu kan TDC og det måske kommende TeliaSonera-Telenor-firma dele markedet imellem sig. Det skal vi undgå, siger han.

TeliaSonera og Telenor meddelte onsdag, at de slår sig sammen i Danmark. Det nye, fælles selskab får 3,5 millioner mobilkunder og en markedsandel på cirka 40 procent af mobilmarkedet, oplyser selskaberne.

- Konkurrencen i Danmark er intens, og vi ser et fortsat pres på omsætning og indtjening, så en konsolidering var den eneste løsning, siger Kjell-Morten Johnsen, executive vice president og chef for Telenor Region Europa, i en pressemeddelelse.

Telenor og TeliaSonera har siden 2012 haft et fælles mobilnetværk i Danmark. Aftalen betyder, at de to selskaber nu tager det fulde skridt og går sammen i et fællesejet selskab, hvor hver part ejer 50 procent. Også de to selskabers bredbåndstjenester slås sammen.

Tilsammen har selskaberne en omsætning på mere end ni milliarder kroner om året.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip