EU-politikere efterlyser handling fra Europas regeringer

EU's medlemslande skal handle på migrationsproblemet, lyder det i en debat i EU-Parlamentet ved den månedlige samling i Strasbourg.

Politikerne debatterer onsdag EU-Kommissionens migrationsstrategi, som blev præsenteret i sidste uge. Og den bliver godt modtaget fra flere grupper.

- Kommissionen kan regne med vores støtte til det gode initiativ, som den har vedtaget. Vi bliver nødt løfte opgaven sammen, siger formanden for den borgerlige gruppe EPP, Manfred Weber.

Flere af de europæiske politikere kritiserer imidlertid medlemslandene for at tale med to tunger og ikke følge op på den solidaritet, som de først har lovet.

Eva Joly fra den grønne gruppe siger, at medlemslandene "bedrager Europa", mens formanden for den liberale gruppe, Guy Verhofstadt, citerer en europæisk premierminister:

- "Jeg er imod kvoter, men jeg er for solidaritet på dette område". Det forstår jeg ikke. Det er det ene eller det andet, siger han.

Kommissionen har foreslået, at der bliver indført kvoter eller en såkaldt fordelingsnøgle, så i stedet for, at nyankomne migranter skal registreres og behandles i første ankomstland, kan de fordeles mellem landene.

Kommissæren for migration, indenrigsanliggender og borgerskab, Dimitris Avramopoulos, understregede også vigtigheden af medlemslandenes opbakning i sin afsluttende bemærkning.

- Vi har brug for, at medlemslandene deltager. Vi har brug for deres støtte, siger han og kommer med en opfordring til parlamentet:

- Jeg regner med jeres støtte mere end nogensinde. Jeg håber, at I også kan hjælpe med at få støtte fra jeres medlemslande og borgere. Vi har brug for denne europæiske dagsorden om migration.

/ritzau/

 

Dagens Gossip