EU: Rusland har tre dage til at rette ind

EU-lederne giver fra deres topmøde fredag i Bruxelles Rusland tre dages frist til blandt andet at gå med på en våbenhvile i Ukraine.

Hvis ikke Rusland senest 30. juni lever op til fire konkrete krav, er EU-lederne klar til at samles med kort varsel for at drøfte en skærpelse af sanktionerne, hedder det i topmødets konklusionstekst, der er vedtaget, efter at lederne har haft en længere drøftelse med Ukraines præsident, Petro Porosjenko.

- Det Europæiske Råd minder om, at EU-Kommissionen, EU's Udenrigstjeneste og medlemslandene har udført forberedende arbejde om målrettede sanktioner, sådan som rådet bad om i marts, så vi uden forsinkelse kan tage yderligere skridt, hedder det blandt andet i konklusionerne fra mødet.

De fire krav, som skal opfyldes senest 30. juni, handler om at lade OSCE overvåge en våbenhvile og sikre effektiv kontrol med Ukraines grænser, at tre navngivne grænseposter skal leveres tilbage til de ukrainske myndigheder, at alle OSCE-observatører skal sættes fri, og der skal gang i omfattende forhandlinger om gennemførelse af den ukrainske præsidents fredsplan.

/ritzau/

 

Dagens Gossip