EU sætter 110 milliarder af til uddannelse

EU-borgerne skal være endnu bedre uddannede og mere internationale. Det er der tirsdag sat en streg under i Strasbourg, hvor EU-Parlamentet har godkendt hele EU's samlede langtidsbudget fra 2014 til 2020.

Indeholdt i det nye langtidsbudget er der nemlig milliarder i støtte til uddannelse under Erasmus+ programmet.

Programmet er et nyt paraply-program, som slår en række af EU's forskellige støtteprogrammer inden for uddannelse sammen for at gøre processen smidigere og mere overskuelig.

Samtidig et det lykkedes at finde penge til at udvide uddannelsesprogrammet med cirka 40 procent til lige knap 110 milliarder kroner over syv år.

Det glæder næstformand i EU-Parlamentets kultur- og uddannelsesudvalg, Morten Løkkegaard (V).

- Det er rigtig godt, at det er lykkedes midt i en sparetid - hvor alle andre udgifter bliver skåret helt ned til sokkeholderne - at vi får sat næsten halvanden gang så mange penge af til uddannelse.

- Det har været en kamp at få det igennem, men i et anfald af saglighed har man indset, at det er investeringer i unge og i uddannelse, vi skal leve af i fremtiden, siger han.

Med dagens afstemning på især uddannelsesområdet, siger Morten Løkkegaard, ligger der nu et solidt grundlag, der kan arbejdes videre på.

Han vurderer, at næste stop skal være at kæde EU's støtteprogrammer endnu mere sammen - både internt og med erhvervslivet - når flere af programmerne løbende bliver evalueret om et par år.

- Det vil jeg arbejde på bliver den næste version af uddannelsesprogrammet: At der bliver mere fokus på kvalifikationer, så der er kortere fra uddannelsen til et job.

- Virksomheder og uddannelsessteder skal snakke sammen, så vi kan gøre uddannelsesprogrammerne endnu mere kompatible med det, der efterspørges i erhvervslivet, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip