EU-topmøde om Grækenland aflyst - kun eurolandene mødes

EU-præsident Donald Tusk har søndag formiddag aflyst aftenens topmøde for alle 28 EU-ledere. De 19 eurolandes ledere skal stadig mødes søndag eftermiddag.

- Jeg har aflyst EU-topmødet i dag. Eurotopmødet begynder klokken 16 og varer, indtil vi afslutter forhandlingerne om Grækenland, skriver Tusk på Twitter.

Søndagens møderække begynder allerede klokken 11, når eurolandenes finansministre genoptager deres møde, der blev afbrudt omkring midnat.

Mødet blev sat på pause efter næsten ni timer, hvor det blandt meget andet var flere landes problemer med at stole på den græske regering samt problemer internt i Finlands regering, der stod i vejen for en aftale.

Den finske finansminister, Alexander Stubb, siger ved ankomsten til eurogruppens møde søndag formiddag, at der ikke er tale om, at Finland vil nedlægge veto.

- Der er ingen, der blokerer for en aftale. Vi søger alle sammen konstruktivt at finde en løsning i en meget svær situation. Men de betingelser, Grækenland har præsenteret, er simpelthen ikke nok, siger Stubb.

Han siger, at hvis forhandlingernes fremskridt måles på en skala fra et til 10, er man nu et sted mellem tre og fire.

Den østrigske finansminister, Hans Jörg Schelling, siger, at han som udgangspunkt altid er optimist - men at man allerede har mistet alt for meget tid.

- Der er tale om meget svære forhandlinger, for der er mange punkter, vi ikke er enige om - både internt i eurogruppen og mellem eurogruppen og Grækenland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip