EU undersøger ulovligt kartel blandt lastbilproducenter

EU-Kommissionen har mistanke om, at en række store europæiske producenter af lastbiler har indgået en hemmelig prisaftale og vil derfor nu undersøge dem for ulovlig karteldannelse og brud på EU's konkurrenceregler.

Det oplyser konkurrencekommissær Margrethe Vestager onsdag på EU-Kommissionens daglige pressemøde.

Sagen er en udløber af en række inspektioner hos lastbilfabrikker i januar 2011. Blandt de mistænkte er de to svenske producenter Volvo og Scania og tyske MAN, bekræftede de selv allerede i 2011 efter de uanmeldte besøg af EU's inspektører.

- Hvis vi har ret i vores mistanke, er der tale om meget alvorlige krænkelser af EU's konkurrenceregler, og så vil vi kræve, at producenterne bliver pålagt sanktioner. Men selskaberne får nu mulighed for at forsvare sig, hvilket er meget vigtigt, siger Vestager.

Hun nævner ikke selv navne, men siger, at det påståede priskartel dækker en markedsandel på over 70 procent. Tusinder af små virksomheder på det europæiske godsmarked vil have lidt økonomiske tab, hvis EU's mistanke holder stik, understreger kommissæren.

- Dette handler om investering, jobskabelse og vækst. Der er tale om et gammelt kartel, som nok toppede for 10 år siden, men tilsyneladende har fortsat deres praksis siden, siger Vestager.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip