EU vil have ens model for indberetning af momsen

23/10/2013 16:20

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det skal være lettere for virksomhederne i EU at drive forretning. Derfor foreslår EU-Kommissionen, at reglerne for indberetning af moms skal være de samme i hele EU.

- Jeg er glad for at præsentere forslaget, som vil have en radikal effekt på udgifterne og enkeltheden i at drive forretning i EU, siger den litauiske skattekommissær, Algirdas Šemeta.

- Det er et forslag, som vil fjerne en af de store skatteforhindringer for selskaber i fællesmarkedet - og det vil spare virksomhederne for op til 15 milliarder euro (111 milliarder kroner, red.) om året, siger skattekommissæren.

Kommissionen arbejder lige nu med en række forslag til, hvordan de fælleseuropæiske regler kan forenkles og samles, så det bliver lettere for især mindre virksomheder at begå sig på det europæiske marked.

Kommissionen har blandt andet brugt tre måneder på at holde høringsrunder med mindre virksomheder for at finde de regler, der anses som mest besværlige i industrien.

Forslaget går ud på et ens regelsæt for virksomheder, når de skal udfylde momsindberetningerne - uanset hvilken medlemsstat virksomheden ligger i.

Planen er, at den fælles måde at indberette moms på skal erstatte den nationale. Det vil sikre, at virksomhederne skal afgive de samme informationer og have samme tidsfrist for indberetning i hele EU.

Et fælles indberetningssystem vil erstatte de 28 nationale, der er i dag, oplyser kommissæren.

/ritzau/