Euro-ministre: Lange udsigter til løsning på Grækenland

Der er mandag eftermiddag ikke megen optimisme at spore blandt eurolandenes 19 økonomi- og finansministre på vej ind til møde i Bruxelles, hvor Grækenlands gældskrise endnu engang dominerer dagsordenen.

Tysklands finansminister, Wolfgang Schäuble, lægger ved ankomsten op til en fortsat hård linje over for Grækenlands ønske om en ny plan for tilbagebetaling af landets milliardgæld.

- Min optimisme er ikke blevet styrket baseret på, hvad jeg foreløbig har hørt. Det ser ud til, at der endnu ikke er nået nogen resultater, siger Schäuble med henvisning til de forberedende samtaler umiddelbart inden eurolandenes ministre holder møde.

- Jeg er temmelig skeptisk. Den græske regering har tilsyneladende ikke rokket sig, siger Schäuble og afviser at spekulere i, hvad der sker, hvis ikke det lykkes at lave en aftale mandag.

- Så længe den græske regering overhovedet ikke ønsker noget program, behøver jeg heller ikke overveje mulighederne, siger Schäuble med en opgivende mine.

Den franske finansminister Michel Sapin er en smule mindre hård i retorikken. Han siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Europa skal respektere de politiske forandringer i Athen.

På vej ind til mødet opfordrer Sapin samtidig grækerne til at forlænge deres nuværende program for at købe mere tid.

Grækenlands nuværende støtteprogram udløber ved månedens udgang, og ved mødet i Bruxelles skal EU-ministrene prøve at enes om, hvad der så sker.

Den græske regering afviste på et særmøde onsdag i sidste uge at forlænge det nuværende program med dets skrappe reformkrav.

Det skulle ske, så der i det mindste er styr på finansieringen af den græske stat, indtil man måtte have fundet en langsigtet løsning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip