Eurogruppe vil se græsk lovgivning før ny forhandling

Grækenland må meget hurtigt vedtage nye reformer og ny lovgivning, før der kan indledes forhandlinger om en helt ny støtteordning for det kriseramte Grækenland.

Det er den melding, som eurolandenes finansministre søndag giver videre til topmødet for eurolandenes stats- og regeringschefer, der skulle starte søndag eftermiddag.

Konklusionen på finansministrenes møde tidligere søndag er, at den græske regering og parlamentet senest på onsdag 15. juli skal have vedtaget en række reformer sammen med andre nødvendige lovændringer, før nye forhandlinger kan komme på tale.

Desuden er der konkrete krav til ambitiøse græske skridt, blandt andet når det gælder privatiseringer.

Finlands finansminister, Alexander Stubb, siger efter mødet i eurogruppen, at han nu ser mere optimistisk på muligheden for, at eurotopmødet søndag aften kan enes om en aftale for Grækenland.

- Vi har formuleret et meget ambitiøst forslag til stats- og regeringscheferne. Vi har taget et godt skridt fremad, og bolden er nu på ledernes banehalvdel, siger Stubb.

Eurogruppens formand, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, skal på eurotopmødet orientere lederne om konklusionen på mødet.

- Vi er kommet langt og har løst en masse problemer, men der er stadig nogle spørgsmål tilbage. Nu vil vi informere lederne, så de kan diskutere og forhåbentlig tage en beslutning omkring de sidste spørgsmål, siger Dijsselbloem.

/ritzau/

 

Dagens Gossip