Eurogruppen afslutter græsk krisemøde i utide

Eurolandenes forsøg på at løse den græske gældskrise på et møde blandt økonomi- og finansministrene mandag aften i Bruxelles ser ud til at slå fejl.

Mødet er slut, kort efter at den græske regering i en erklæring udsendt fra Athen har afvist et løsningsforslag som absurd.

Den korte erklæring synes at feje seneste løsningsforslag fra de øvrige 18 eurolande af bordet.

- Visse folks insisteren på, at den græske regering gennemfører aftalen er absurd og uacceptabel. De, der bliver ved med at vende tilbage til den sag, spilder deres tid. Hvis det er betingelserne, bliver der ingen aftale i dag, hedder det i regeringsudtalelsen.

Udtalelsen synes at være en reaktion på en tekst, der efterfølgende er lækket til pressen.

Over lidt mere end en A4-side beskrives en løsning, der går ud på, at Grækenland skal bede om en seks måneders forlængelse af det eksisterende hjælpeprogram, der udløber med månedens udgang.

Det skal ske med henblik på at vinde tid til at finde en ny løsning.

I udkastet står blandt andet, at den græske regering forpligter sig til at betale alle sine kreditorer.

Og at regeringen "på det bestemteste lover" ikke at foretage sig noget på egen hånd og vil arbejde tæt sammen med sine kreditorer, især inden for områderne skattepolitik, privatisering, arbejdsmarkedsreformer, reform af den finansielle sektor og pensioner.

Eurolandenes finansministre er imidlertid klar til at forhandle videre med Grækenland, når og hvis den græske regering beder om at få forlænget sit nuværende hjælpeprogram.

Det siger EU-Kommissionens næstformand med ansvar for euroen, Valdis Dombrovskis, efter eurogruppens møde mandag i Bruxelles.

På spørgsmålet om, hvornår eurogruppen mødes igen, svarer Dombrovskis ifølge Reuters:

- Det afhænger af de græske myndigheders beslutning.

- Det er en klar beslutning, at hvis og når denne anmodning om en forlængelse af programmet måtte komme, og forudsat at de græske myndigheder forpligter sig til at holde sig til programmet, så kan formanden for eurogruppen indkalde til et nyt møde, siger Dombrovskis.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip