Eurogruppen afviser at forlænge græsk støtteordning

Eurogruppen har på et møde i Bruxelles afvist at forlænge den græske støtteordning til efter den græske folkeafstemning, som efter planen skal holdes 5. juli.

Beslutningen var ventet, efter at de fleste af eurolandenes finansministre ved ankomsten til eurogruppemødet i Bruxelles gjorde det klart, at pengekassen bliver smækket i for Grækenland, hvis de ikke vil indgå en aftale om reformer, der skal rette op på den græske økonomi.

Grækenlands nuværende støtteordning udløber på tirsdag, den 30. juni, og samme dag skal de gældsplagede grækere betale 1,5 milliarder euro til Den Internationale Valutafond (IMF).

Det er den græske premierminister, Alexis Tsipras, der havde bedt om at få støtteordningen forlænget - i givet fald for tredje gang - til efter den planlagte folkeafstemning søndag 5. juli.

Her er det meningen, at grækerne skal stemme ja eller nej til de internationale kreditorers krav om reformer og besparelser til gengæld for en støtteordning på sammenlagt 15,3 milliarder euro frem til udgangen af november. Den græske regering vil anbefale et nej ved folkeafstemningen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip