Euroledere indkaldt til topmøde efter græsk sammenbrud

EU-præsident Donald Tusk har efter torsdagens sammenbrud i de græske gældsforhandlinger indkaldt de 19 eurolandes ledere til særtopmøde i Bruxelles på mandag.

Endnu mens eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, økonomikommissær Pierre Moscovici og chefen for Den Internationale Valutafond, Christine Lagarde, sidder i pressemøde efter sammenbruddet i Luxembourg, har Tusk sendt sin invitation af sted.

- Jeg har i lyset af udfaldet af eurogrupens møde i dag besluttet at indkalde til et eurotopmøde mandag 22. juni klokken 19.00.

- Tiden er kommet til en hastediskussion af situationen i Grækenland på højeste politiske niveau, skriver Tusk i en pressemeddelelse.

Eurogruppechef Dijsselbloem siger, at topmødet har til formål at "informere og involvere" lederne om situationen. Om der kan træffes yderligere beslutninger afhænger ifølge Dijsselbloem af, om der i dagene inden kommer nye forslag fra den græske regering.

Han siger, at eurogruppen normalt forbereder eurotopmøder på sine egne møder blandt finansministrene. Derfor er det sandsynligt, at finansministrene skal mødes igen inden topmødet mandag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip