Europa-exit gør FCK-spillere sultne

FC København deltager ikke i et europæiske gruppespil for første gang i ti år, og derfor kan kampene i DBU Pokalen være med til at teste københavnernes brede trup.

Onsdag aften skal FCK på besøg i Slagelse, hvor FC Vestsjælland fra 1. division venter i pokalturneringens tredje runde, og midtbanespilleren William Kvist maner til besindighed i forhold til at tage let på opgaven.

- Ja, vi har været der før og ved, hvor svært det kan være de her steder. Det kan godt blive en kamp som mod Hobro i søndags, hvor de vil stå dybt og vente på os, siger William Kvist til FCK's hjemmeside.

Landsholdsspilleren vurderer, at det for FC Vestsjælland, der i øjeblikket ligger sidst i den næstbedste række, kan være en "gratis kamp."

For FC København er pokalturneringen en mulighed for at få klubbens mange spillere i kamp, efter at der ikke længere står europæiske kampe på menuen i efteråret.

- Vi har også en bred trup, hvor alle er ekstra sultne for spilletid, fordi vi ikke kom med i Europa League-gruppespillet. Så det handler om at vise, vi er bedre og have den nødvendige tålmodighed ligesom i søndags, siger William Kvist.

Tirsdag blev OB sendt ud af DBU Pokalen af Fredericia fra 1. division, mens der var videre avancement for AGF, Sønderjyske og Viborg. Brøndby IF er også i kamp onsdag, hvor det gælder mødet ude mod Holbæk fra 2. division.

/ritzau/

 

Dagens Gossip