Europa League: AaB skal to gange til Østeuropa

Den forsvarende danske mester, AaB, kommer på svære opgaver og skal til Østeuropa to gange, når holdet i efteråret tørner ud i Europa Leagues gruppespil.

Fredagens lodtrækning magede sig sådan, at nordjyderne skal møde Dynamo Kiev fra Ukraine, Steaua Bukarest fra Rumænien og Rio Ave fra Portugal.

AaB har før mødt Dynamo Kiev, der umiddelbart virker som den sværeste modstander og også var seedet i det øverste lag ved lodtrækningen.

Dynamo Kiev har været en stormagt i først sovjetisk fodbold og siden ukrainsk, men holdet har ikke vundet det nationale mesterskab siden 2008/09. I en årrække har klubben stået i skyggen af Shakhtar Donetsk.

Mere succes har Steaua Bukarest haft på den nationale front i de seneste år, og klubben har vundet mesterskabet i de seneste to sæsoner.

Rio Ave er ikke kendt for at spille med om det portugisiske mesterskab. I sidste sæson sluttede klubben på en beskeden 11.-plads.

De seks spilledage i gruppespillet er 18. september, 2. og 23. oktober, 6. og 27. november samt 11. december.

AaB var seedet i det laveste seedningslag og måtte derfor forvente at trække hårde modstandere.

AaB's vej til gruppespillet i Europa League gik gennem kvalifikationsturneringen til Champions League.

Her vandt den danske mester sammenlagt over Dinamo Zagreb fra Kroatien, men tabte i den afgørende playoff til Apoel FC fra Cypern.

Et samlet nederlag i playoff-runden udløser automatisk en plads i Europa Leagues gruppespil.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip