Europa League: Lodtrækning kan være givet på forhånd

På grund af den politiske krise mellem Rusland og Ukraine må de to nationers fodboldklubber ikke møde hinanden i Europa League. Heller ikke i semifinalen.

Derfor kan fredagens lodtrækning til semifinalerne være ligegyldig, hvis kvartfinalernes returkampe giver to ukrainske hold i semifinalen torsdag aften.

Det meddeler fodboldforbundet Uefa torsdag.

De to ukrainske hold Dnipro Dnipropetrovsk og Dynamo Kiev og det russiske Zenit Skt. Petersburg har alle god mulighed for at spille sig videre til semifinalen.

Hvis det sker, skal de to ukrainske hold møde hinanden i semifinalen, mens russerne får det fjerde hold i semifinalen, formentlig Napoli, der vandt første kamp mod Nicklas Bendtners Wolfsburg med 4-1.

Zenit Skt. Petersburg er bagud 1-2 mod Sevilla efter første kamp i Spanien. Dynamo Kiev har 1-1 med sig til udekampen mod italienske Fiorentina efter første kamp i Kiev. Dnipro spiller torsdag hjemme mod Club Brügge - første kamp i Belgien endte 0-0.

Uefa har også taget stilling til, om russisk og ukrainsk fodbold må stå overfor hinanden i Europa Leagues finale. Det må de gerne. Forbundet vil ikke lægge hindringer i vejen for en finale mellem et ukrainsk og et russisk hold.

Finalen vil stadig skulle spilles den 27. maj i Warszawa.

/ritzau/

 

Dagens Gossip