Europæisk bænk truer igen AaB-matchvinder

I lørdags blev han matchvinder på et straffespark, da AaB besejrede FC København i Superligaen, men torsdag aften må Nicklas Helenius efter alt at dømme på ny tage plads på bænken i en europæisk kamp.

Set ud fra onsdagens træning satser AaB-træner Kent Nielsen i Europa League-premieren mod Steaua Bukarest på sin velprøvede "europæiske opstilling", hvor der kun er plads til én angriber, og det koster Helenius pladsen fra start.

- Ja, sådan kan det se ud, siger den tidligere landsholdsangriber, der fortsat forsøger at finde tilbage til tidligere tiders styrke efter et kampfattigt år hos Aston Villa.

- Jeg er stadig ikke helt oppe i gear, erkender den lange angriber.

- Der kommer til at gå et stykke tid endnu. Det er hårdt ikke at have spillet fodbold i et års tid. Man skal huske på, at der ikke var reserveholdskampe eller noget i den stil. Jeg spillede slet ingen kampe, så det tager tid at komme tilbage for fuld styrke.

Under træningen i nationalarenaen i Bukarest lå Anders K. Jacobsen alene på toppen, som han har gjort i andre europæiske opgør. Thomas Enevoldsen fik rollen som nærmeste støtte fra sin plads på den offensive midtbane.

Helenius er afklaret med sin reservetjans, men varsler, at han snart er klar til at tage et skridt op.

- Jeg kan mærke, at jeg nærmer mig topformen mere og mere. Nu har jeg måske tre gode træninger om ugen i stedet for en.

- Jeg skal bare op på fem, så er jeg der. Og så skal jeg også nok komme til at starte på banen i Europa, siger Helenius.

Kampen mellem Steaua Bukarest og AaB starter klokken 21.05.

/ritzau/

 

Dagens Gossip