Europæisk Melodi Grand Prix får licens-millioner

DR får 30 millioner kroner ekstra til det store grand prisshow, Eurovision Song Contest, der afholdes i maj på Refshaleøen i København.

Det har et flertal af Folketingets partier torsdag besluttet, og det glæder kulturminister Marianne Jelved (R).

-Der er tale om en meget stor begivenhed, som tiltrækker millioner af seere ikke bare i Danmark, men i hele Europa, og som på den måde vil være med til at øge interessen for Danmark i omverdenen, siger hun.

Millionerne stammer primært fra overskydende licensmidler i 2012. Det samlede beløb er 60 millioner kroner, og det betyder, at de regionale TV2-stationer også får glæde af midlerne. De regionale TV2 stationer får 12,8 millioner kroner og Public Service-Puljen bliver betænkt med 17 millioner kroner.

De 17 millioner er et engangsbeløb, der skal bruges til tv-produktionsprojekter.

- Jeg er også meget tilfreds med, at vi samtidig har kunnet styrke regional tv-produktion, blandt andet ved at afsætte midler under Public Service-Puljen til tv-projekter, der gennemføres i samarbejde med de regionale filmfonde, når det er godkendt af EU-Kommissionen, siger Marianne Jelved.

Partierne bag medieaftalen vil desuden undersøge, om ordningen i højere grad kan gavne producenter uden for Hovedstadsområdet.

Aftalen er indgået mellem Folketingets partier med undtagelse af Liberal Alliance.

/ritzau/

 

Dagens Gossip