Europæiske fodboldklubber ønsker Qatar-VM i april

Europas førende fodboldklubber ønsker den frygtede varme VM-slutrunde i 2022 i Qatar flyttet fra sommermånederne til april.

Klubberne har fundet frem til, at det bedste tidsrum for VM-slutrunden i 2022 vil være med de første kampe i april og afslutning i maj.

Det siger Bayern Münchens administrerende direktør Karl-Heinz Rummenigge i et interview med den engelske avis The Times.

En arbejdsgruppe, som er nedsat af fodboldforbundet Fifa, mødes i næste uge i Zürich for at diskutere, hvad man gør med den VM-slutrunde, som vil møde temperaturer over 40 grader i Qatar, hvis den bliver afholdt i juni og juli, som den plejer.

Både Fifa og det europæiske fodboldforbund Uefa vil holde VM-slutrunden i den europæiske vinter, men det er klubberne ikke umiddelbart enige i.

- Lige nu er der to forslag på bordet. Fifa-forslaget i november, og Uefa-forslaget i januar. Vores forslag er lidt anderledes. Vi vil offentliggøre det i løbet af de nærmeste dage, siger Rummenigge til avisen.

- Vi har lavet noget research, og konklusionen på det er, at den bedste løsning vil være at begynde VM i slutningen af april og slutte i maj, siger han videre.

Ifølge Rummenigge vil temperaturerne maksimalt ligge omkring de 35 grader, men hvis man så spiller om aftenen, klokken 19 og 21.30, vil det i centraleuropa være klokken 17 og 19.30.

- Det vil ikke være et problem for nogen af parterne, og den mulighed vil vi bringe til bordet, når vi mødes i næste uge, siger Bayern München-bossen videre.

Han har også tidligere advaret om, at en VM-slutrunde afviklet om vinteren vil være dyr for klubberne, som i så fald vil forlange tabene dækket af Fifa.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip