Europas billigste: Smuglere hamstrer bleer i Norge

Mens tegnebogen hurtigt bliver tømt, hvis man køber øl og spiritus i Norge, så er bleer så billige, at der foregår systematisk smugling af dem til udlandet.

Det norske toldvæsen har flere gange stoppet folk med lasten fyldt med bleer.

I Norge har der siden år 2000 været en decideret priskrig på de smås ekstrabeklædning, og de lave priser har ført til, at butikker flere steder i landet oplever, at personer fra andre lande systematisk tømmer hylderne.

Derfor har nogle butikker indført en grænse for, hvor mange bleer, man kan købe.

- Bleer i norske butikker er de billigste i hele Europa. Det kommer af den stærke konkurrence på bleer mellem de store supermarkedskæder, fortæller Jan Paul Bjørkøy, chef i dagligvarebutikken Kiwi, til Dagbladet.

Det er ikke ulovligt at købe billige bleer i Norge og føre dem ud af landet, men alle værdier over 5000 kroner skal deklareres.

Toldvæsnet i Finnmark afslørede for nylig en bil med speciallavede hulrum, som var fyldt op med bleer. I 2012 beslaglagde toldere i Midt-Norge bleer med en samlet værdi af 44.000 kroner.

- Vi tror, at dette er organiseret, og at de sælges videre i hjemlandet. De fylder store varevogne op med bleer, oplyser det norske toldvæsen til Dagbladet.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip