Eurovision-arrangør skal selv granske budgetoverskridelse

Københavns Borgerrepræsentation har bestemt, at arrangøren af det nyligt overståede Eurovision selv skal undersøge, hvorfor arrangementet endte med at blive mindst 22,8 millioner kroner dyrere end først antaget.

Venstre har stillet forslaget om en uvildig undersøgelse, men det var der ikke flertal for i borgerrepræsentationen, da forslaget blev stemt ned torsdag aften.

Det bliver i stedet arrangøren, projektselskabet Host City Copenhagen, der skal stå for den, og det er ærgerligt, mener Jens-Kristian Lütken (V), medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

- Det er ærgerligt, at et flertal ikke ønsker at forlange en mere tilbundsgående og uvildig undersøgelse af det forløb, der har udspillet sig op til afholdelsen af Eurovision, hvor der har hersket kaos omkring arrangementets økonomi, siger han i en pressemeddelelse.

Venstre har tidligere stemt nej til en ekstra bevilling i marts på 13 millioner kroner, hvilket senere steg til mindst 22,8 millioner kroner.

Det fik partiet til at kræve en uvildig undersøgelse af Eurovision-budgettet.

En gennemgang af det reviderede budget betød blandt andet, at udgifterne til sikkerhed blev 5,6 millioner kroner i stedet for de budgetterede 0,9 millioner.

Med den slags rod i økonomien ønsker Jens-Kristian Lütken derfor, at den uvildige undersøgelse skulle bruges fremadrettet.

- Af hensyn til skatteborgerne og afviklingen af kommende store arrangementer i byen, kan vi ikke være andet bekendt end at få overblik og lære af de fejl, der nok må siges at være begået i forbindelse med Eurovision. Det føler jeg ikke, at vi har fået med aftenens beslutning, siger han.

Det blev den skæggede dame, Conchita Wurst, der vandt dette års Eurovision, og dermed skal næste års show afholdes i Østrig.

Det bliver 60. gang, det internationale melodi grand prix bliver afholdt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip