Eurovision-udgifter vokser med ekstra 22 millioner

Skrevet af admin

05/05/2014

Mest læste i dag

Det internationale melodi grand prix i denne uge viser sig at blive mindst 22,8 millioner kroner dyrere for de danske skatteydere end hidtil forventet, skriver metroxpress.

Danmarks Radio har måttet lægge ud for millionbeløbet, da Projektselskabet under Wonderful Copenhagen er løbet tør for penge. Det fremgår af et fortroligt notat fra Region Hovedstaden, der skal behandles tirsdag.

De ekstra millioner kroner kommer oven i de knap 50 millioner kroner, som politikerne allerede har givet for at ombygge det tidligere B&W-værft.

Overforbruget forarger den borgerlige lejr i København.

- Det er jo fup og svindel det hele, hvor de er kommet med for små beløb, bare for at vi skulle sige ja. Nu kommer ekstra­regningerne, siger Lars Dueholm, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Liberal Alliance, til metroxpress.

Blandt andet har det vist sig, at udgifterne til sikkerhed bliver 5,6 millioner kroner i stedet for de budgetterede 0,9 millioner, og kloakken har vist sig at være defekt.

Derudover kan udgifter til tag og kabelføring ende i en retssag mellem DR og det offentlige. Uenigheden beløber sig mellem 10 og 12 millioner kroner ifølge notatet.

Hverken overborgmester Frank Jensen (S), regionsformand Sophie Hæstorp (S) eller Wonderful Copenhagen har lyst til at udtale sig.

Den oprindelige bevilling for det store show lød ifølge metroxpress på 30,85 millioner kroner. Siden er der givet tocifrede millionbeløb i ekstrabevillinger. Og nu er den nye estimerede pris oppe på 73-80 millioner kroner.

/ritzau/