EU's jagt på skattesnydere svæver stadig i luften

Det går trægt for EU's økonomi- og finansministre at komme videre i kampen mod skattesnydere, der skjuler penge i skattely-lande.

Det står klart efter, at Luxembourg torsdag advarede om, at det reelt er spild af tid at forsøge at færdiggøre det såkaldte rentebeskatningsdirektiv på fredagens økonomi- og finansministermøde i Bruxelles.

På mødet fredag vil det litauiske formandskab foreslå ministrene enstemmigt at godkende en aftale om automatisk udveksling af bankoplysninger allerede fra slutningen af i år.

Slutningen af 2013 blev sat som deadline af landenes stats- og regeringschefer allerede ved et topmøde i maj i år.

Luxembourg har imidlertid stillet sig på tværs med henvisning til, at fremskyndelse af udvekslingsaftalen for bankoplysninger skal følges af lignende aftaler med lande uden for EU for at sikre fair konkurrence.

Luxembourg har allerede accepteret udveksling af oplysninger fra 2015, og det ser ikke ud til, at der fredag kan tages en beslutning om at rykke det frem, da det lille land er i gang med at skifte regering og dermed næppe vil stemme for det nye forslag.

- Et eller andet sted er det måske lidt svært. Luxembourg har jo ikke en egentlig regering i øjeblikket.

- Selv om jeg er en af de varmeste fortalere for rentebeskatningsdirektivet, er det fair nok, hvis der skal være en regering, før et land kan tage stilling, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Ud over Luxembourg har Østrig strittet imod lovgivningen. Da direktivet omhandler skat, kræves der enstemmighed fra medlemslandene, før det kan vedtages.

Den østrigske finansminister, Maria Fekter, har tidligere sagt, at hun vil "kæmpe som en løve" for at bevare den østrigske bankhemmelighed.

Hendes chef, den østrigske kansler Werner Faymann, har dog senere åbnet døren på klem for østrigsk deltagelse - dog med henvisning til, at en lignende aftale også gerne skal hurtigt på plads med lande uden for EU.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip