EUs millioner tons madspild: Nu bliver der gjort noget

Skrevet af Emma Kirstine Kejser

19/12/2012

Mest læste i dag

Nyt projekt skal nedbringe EU's samlede madspild på 89 millioner tons, som er spået til årligt at nå på 126 millioner tons madspild 2020. Det nye projekt har 21 partnere i EU, hvoraf de 2 er danske, der over de næste 4 skal standse madspildets himmelflugt.

Stop Spild Af Mad er en dansk forbrugerbevægelse stiftet af Selina Juul. i 2010 talte hun i Bruxelles, og siden har hun på vegne af Stop Spild Af Mad underskrevet en international erklæring mod madspil sammen med flere europæiske organisationer.

Formålet for Joint Declaration Against Food Waste er at forpligte EU til at nedbringe det årlige madspild med minimum 50 procent.

Stop Spild Af Mad har nu sat Danmark på Europa-kortet med starten på et 4-årigt europæisk samarbejde imod madspild, et projekt kaldet FUSIONS (Food Use for Social Innovation by Optimising Waste Prevention Strategies)

Blandt de deltagende parter fra 13 europæiske lande i projektet, er blandt andre universiteter, institutioner, NGO’er og virksomheder. 

Mere end 80 europæiske organisationer har indtil videre vist støtte til projektet FUSIONS, og nu også støttet af et af Europa-kommissionens programmer.

-Den gode nyhed er, at EU-kommissionen ikke kun udarbejder erklæringer, men nu også sætter handling bag. Det sker i kraft af, at Kommissionen har givet støtte til FUSIONS-projektet. Projektet er verdens første fælles og tværnationale indsats mod madspild. Og så oven i købet i disse gigantiske dimensioner. Vi glæder os meget til at være en del af det, fortæller Selina Juul.