Eva Kjer afviser brud på EU-regler: Miljøet får det bedre

Regeringens nye landbrugspakke bryder ingen miljøregler, miljøet vil tværtimod få det bedre, og EU-Kommissionen vil ende med at give grønt lys for pakken.

Det siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), efter at fem bekymrede danske organisationer har sendt et brev til EU-Kommissionen, hvor de skriver, at landbrugspakken efter deres mening strider mod EU's miljøregler.

Eva Kjer Hansen, der mandag er til EU's landbrugsministermøde i Bruxelles, afviser, at landbrugspakken er et angreb på den danske natur og miljøet, som blandt andre Danmarks Naturfredningsforening mener.

- Det er en forudsætning for mig, at miljøet får det bedre, og det gør det med den her landbrugspakke, siger hun til Ritzau.

Eva Kjer Hansen siger, at "vi har taget EU-Kommissionen med på råd fra første færd, og det fortsætter vi med", men hun vil ikke sige, om kommissionen har udtrykt bekymring for landbrugspakken undervejs.

- Vi har haft gode drøftelser med kommissionen under hele forløbet, siger hun og understreger, at hun har tænkt sig "fuldt ud at leve op til EU-reglerne".

Samtidig siger miljø- og fødevareministeren, at hun aldrig har lagt skjul på, at "der naturligvis er en vis usikkerhed i forhold til modtagelsen af det her i kommissionen".

- Men min vurdering er, at vi fuldt ud lever op til direktiverne, og det tror jeg også, at kommissionen vil finde forståelse for og se, at vi gør, siger Eva Kjer Hansen.

I brevet til EU-Kommissionen skriver organisationerne, at den nye danske landbrugspakke er på kant med både EU's nitratdirektiv og vandrammedirektivet, der skal beskytte blandt andet grundvandet mod nitrat fra landbruget.

Det socialdemokratiske EU-parlamentsmedlem Christel Schaldemose har mandag sendt et spørgsmål til EU-Kommissionen, hvor hun beder om at få indsigt i den korrespondance, der har været om sagen mellem Miljø- og Fødevareministeriet og kommissionen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip