Eva Kjer deltager i blå forhandlinger trods tillidskrise

Et flertal i Folketinget har mistet tilliden til hende, inklusiv støttepartiet De Konservative, men miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er alligevel med på sidelinjen i forhandlinger om en grøn tillægsaftale til landbrugspakken.

Miljø- og Fødevareministeriet oplyser til Ritzau, at ministeren dog ikke er til stede i selve forhandlingslokalet, men er til rådighed for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det er ham, der sidder for bordenden i forhandlingerne, der ud over en tillægspakke også har til formål at klinke skårene i blå blok. Ved forhandlingsbordet bliver det i første omgang kun partilederne for de fire blå partier, der deltager. Partiernes ordfører og ministeren er standby.

Hos De Konservative understreger politisk ordfører Mai Mercado, at partiet ikke vil deltage i forhandlinger med Eva Kjer Hansen, som de på onsdag har tænkt sig at stemme for et mistillidsvotum til i folketingssalen.

- Statsministeren må invitere, hvem han vil. Vi forhandler bare ikke med hende, siger Mai Mercado.

Spørgsmål: Hvad vil der ske, hvis hun er med ved forhandlingsbordet?

- Så er jeg ret overbevist om, at mødet bliver afbrudt, siger Mai Mercado, der understreger, at hun ikke selv skal deltage i mødet.

Hun gør det igen klart, at Eva Kjer Hansen er færdig som minister i De Konservatives øjne. Og det vil ikke blive ændret af Løkkes møderække omkring tillægspakken:

- Kernen i et mistillidsvotum er, at vi ikke har tillid til en minister. Dermed kan man ikke skabe et godt forhandlingsmiljø. Vi kan ikke gå ind i et lokale med hende med en følelse af, at hun vil behandle sine forligspartnere ordentligt, siger Mai Mercado.

De Konservative vil dog ikke protestere mod, at Eva Kjer Hansen følger forhandlingerne på sidelinjen fra et andet lokale.

- Det kan vi ikke styre.

Spørgsmål: Men hun skal ikke sidde inde ved forhandlingsbordet?

- Det vil være meget akavet, siger Mai Mercado.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl ser til gengæld ikke noget problem i, at Eva Kjer Hansen deltager i forhandlingerne. Heller ikke selv om De Konservative har mistillid til hende.

- Hvert parti - og dermed også regeringen - stiller jo op med dem, man vil, siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2 News.

- Det er naturligt, at ministeren på området deltager.

/ritzau/

 

Dagens Gossip