Eva Kjer Hansen vil skære kraftigt i antallet af regler

Der er alt for mange lov og bekendtgørelser på miljøområdet. Det mener den ansvarlige minister, Eva Kjer Hansen (V), som har sat sig for at rydde op i de 2400 af slagsen, som gælder lige nu.

- Jeg kan godt forstå, hvis hverken virksomheder, organisationer eller borgere længere kan hitte rede i de mange komplicerede love og regler. Alene omfanget gør lovgivningen svær at efterleve.

- Det betyder, at reglerne mister gennemslagskraft, og de kommer til at udgøre en barriere for vækst og nye arbejdspladser. Det stopper nu, siger hun i en pressemeddelelse.

Eva Kjer Hansen mener, at mange regler er så forældede, at de kan fjernes uden problemer, mens andre love eller bekendtgørelser kan skrives sammen.

Alt i alt forventer hun at kunne reducere antallet af skrivelser, som virksomheder og privatpersoner skal forholde sig til, med en tredjedel. Og det skal ske inden nytår.

Beslutningen kommer en smule bag på Peter Pagh, der er juraprofessor ved Københavns Universitet.

Han er del af en gruppe på tre forskere og tre professorer, der af den tidligere regering blev bedt om at undersøge lovgivningen på miljøområdet, og han advarer mod hastværk.

- Det er et fuldstændigt utilgængeligt lovværk, og man kan ikke bare lige klaske det hele sammen. Den slags er forsøgt tidligere, og mange af de problemer, man i dag står med, er netop på grund af det.

- Når man prøver at løse det på denne måde, giver det et meget stort antal fejl, siger han til Jyllands-Posten.

Miljø- og Fødevareministeriets egen opgørelse siger, at der er 106 love, 84 ændringslove, 1451 bekendtgørelser og 723 ændringer til bekendtgørelser, som man skal forholde sig til på miljøområdet i dag.

Derudover kommer så et hav af EU-regler og andre internationale aftaler.

/ritzau/

 

Dagens Gossip