Eva Kjers lokalformand: Valg er den eneste mulighed

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) må trykke på valgknappen som konsekvens af, at De Konservative vil fjerne miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen fra posten.

Det mener Anton Yding, der er formand for Venstre i Kolding sydkredsen, hvor Eva Kjer Hansen er opstillet.

Han kalder det for "træls", men ser ikke andre muligheder, siger han til JydskeVestkysten. Anton Yding mener ikke, Eva Kjer Hansen skal ofres, så Venstre-regeringen kan blive siddende.

- Mit ønskescenarie er, at Folketinget fungerer. Og hvis Venstre som mindretalsregering drives rundt i manegen, hvad bliver så det næste?

- Det er fint, at Lars Løkke Rasmussen trækker en streg i sandet og holder fast. Jeg synes ikke, man skal lade sig drive rundt i manegen, og det bør ikke koste en meget, meget dygtig minister, der har lavet et godt stykke arbejde, livet.

- Det synes jeg bestemt ikke. Det ville jeg blive skuffet over, siger Yding til jv.dk.

De Konservative kræver Eva Kjer Hansens afgang, fordi hun ifølge partiet ikke har givet retvisende oplysninger om landbrugspakken til Folketinget.

Blå bloks mindste parti vil torsdag alligevel stemme for landbrugspakken, og De Konservative har understreget, at partiet bakker op om Venstre-regeringen.

Yding er ikke den eneste, som tænker på et hurtigt folketingsvalg efter det, der fandt sted i juni sidste år.

Partileder Anders Samuelsen (LA) mener heller ikke, at Løkke skal ikke finde sig i behandlingen fra De Konservative.

- Jeg tror, det vil være udmærket at få renset luften, svarer Samuelsen på spørgsmålet om, hvorvidt krisen i blå blok bør udløse folketingsvalg.

- Der er rigtig stor politikerlede ude i befolkningen over for netop den her situation: At man stemmer for en lov, og så alligevel bestemmer sig for, at ministeren skal væk, siger Samuelsen til Ritzau.

Lars Løkke Rasmussen har indkaldt til pressemøde klokken 13.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip