Evakuerede ved metrobyggeri må vente på statusmøde

De evakuerede borgere fra en ejendom på Nørrebro i København forberedes på, at de heller ikke torsdag aften kan vende hjem.

De cirka 50 personer fra Folmer Bendtsens Plads på Nørrebro blev evakueret natten til onsdag, fordi der er mistanke om sætningsskader i forbindelse med byggeriet af den kommende Nørrebro metrostation.

Metroselskabet er torsdag i gang med at lave prøveboringer på stedet for at se, om der er flere huller, som endnu ikke er lukket.

Men arbejdet trækker ud på grund af nogle store sten. Derfor har beboerne endnu ikke svar på, om de kan komme hjem torsdag aften, oplyser Metroselskabets udviklingschef.

- Vi er løbende i kontakt med beboerne, og lige nu ringer vi rundt til alle og giver dem besked om, at de skal forberede sig på endnu en nat på hotel eller hos familier og venner, udtaler Hanne Tærsbøl Schmidt.

Det var sent tirsdag aften, at evakueringen af beboere i tre opgange blev sat i gang.

Jord var skredet ud under fundamentet på ejendommen, og indsatslederen fra Københavns Brandvæsen vurderede, at der kunne være fare for sammenstyrtning.

Onsdag var entreprenøren i gang med at fylde beton i et hulrum under ejendommen.

Nogle beboere har selv sørget for at kunne bo hos familie og venner, mens Metroselskabet har sørget for at genhuse de øvrige på hotel, oplyser selskabet.

Sætningen er på syv-otte millimeter, og der har på intet tidspunkt været risiko for hverken naboer eller bygning, lyder det fra selskabet.

Problemet opstod, da der trængte vand og jord ind i stationsboksen gennem et hul i væggen i 18 meters dybde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip