Evakuering af udlændinge fra Yemen er stoppet

Evakueringen af udlændinge fra Yemen blev tirsdag indstillet på grund af en stadigt forværret sikkerhedssituation.

- Vi er tvungne til at indstille vores operation, siger en talsmand for Den Internationale Organisation for Migration (IOM), som 12. april begyndte at evakuere udlændinge fra landet, men situationen er blevet stadigt mere forværret.

Udmeldingen fra IOM kommer samtidig med, at USA optrapper sin rolle i en saudiarabisk ledet offensiv mod den shiamuslimske Houthi-milits i Yemen og har sendt flere krigsskibe til området.

Saudi-Arabien og dets sunnimuslimske allierede har bombarderet militsen i næsten en måned, hvilket har medført lukninger af Yemens havne og lufthavne og blokeret for fødevaretransporter til det forarmede land.

Talsmænd for Houthi-militsen siger, at amerikanerne øjensynligt er ude på at belejre Yemen.

- Amerikanernes mål med skibene er at styrke den belejring, som er foretaget af Yemen, og som skal straffe Yemens befolkning kollektivt, siger Mohammed al-Bukhaiti fra Houthi-oprørernes ledelse.

Mindst 32 civile blev dræbt ved et saudiarabisk ledet angreb på et missildepot i Yemens hovedstad mandag, mens 532 andre blev såret, siger hospitalskilder i Sanaa.

Angrebet, hvor der blev affyret to missiler, udløste en eksplosion, der var så kraftfuld, at nærliggende huse blev jævnet med jorden, mens en hel bydel blev rystet.

Basen tilhører missilbrigaden fra Den Republikanske Garde, som er loyal mod tidligere præsident Ali Abdullah Saleh. Saleh er blevet beskyldt for at alliere sig med Houthi-oprørerne i deres kamp mod regeringen.

Saudi-Arabien var indtil houthiernes fremmarch nært allieret med Yemen, hvis præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, tidligere på året flygtede til nabolandet.

Saudi-Arabien ønsker at se Abd-Rabbu Mansour Hadi genindsat på præsidentposten.

Den amerikanske flåde har sendt to krigsskibe til farvandet ud for Yemens kyst, bekræfter en talsmand i forsvarsministeriet Pentagon mandag aften.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip