Evakuering fra Homs fortsætter: 300 slipper ud

Strømmen af civile, der slipper ud fra den belejrede syriske by Homs, fortsætter, mens fredsforhandlingerne mandag blev genoptaget i Geneve.

Samtidig er våbenhvilen, der oprindeligt var aftalt til at vare tre dage og udløbe søndag aften, nu forlænget med tre dage.

300 mennesker blev mandag evakueret på fjerdedagen af den humanitære operation, siger den syriske afdeling af Røde Kors, Røde Halvmåne.

- En gruppe på 300 personer er netop blevet evakueret fra den gamle by i Homs, skriver organisationen på Twitter.

Mandagens evakuering betyder, at omtrent 1000 mennesker er sluppet ud af Homs, hvor oprørere i over et år har været omringet af præsident Bashar al-Assads styrker.

Den humanitære situation er dybt alvorlig i byen og i andre belejrede områder i det krigsplagede land, hvor mange sulter. Underernæring er et udbredt problem i nogle områder.

Søndag aften sagde nødhjælpsfolk til det franske nyhedsbureau AFP i Syriens hovedstad, Damaskus, at våbenhvilen var forlænget med 72 timer.

Oplysningerne blev ikke umiddelbart bekræftet, men det så ud til at holde stik. Og mandag aften bekræfter FN's nødhjælpschef i en udtalelse, at de stridende parter i den syriske konflikt har aftalt en forlængelse af våbenhvilen med tre dage.

De internationale konvojer blev både lørdag og søndag - trods våbenhvilen - udsat for angreb, da de kørte til og fra den belejrede by.

Det var et af de emner, som FN's særlige udsending for Syrien, Lakhdar Brahimi, bragte op i individuelle samtaler med oppositionen og regeringen i Geneve mandag.

Konvojerne har også nødhjælp med til indbyggerne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip