Evans mister Giro-trøjen i kampen mod uret

Cadel Evans er normalt specialist i den særlige cykeldisciplin enkeltstart, hvor rytterne kæmper mod sig selv og uret.

Men australieren skuffede en smule på torsdagens 12. etape af Giro d'Italia, hvor han skulle forsvare sin førertrøje og måske endda udbygge forspringet til konkurrenterne.

Sådan gik det slet ikke, for Evans blev overgået af en fabelagtigt kørende Rigoberto Uran fra Colombia og Omega Pharma-Quick-Step.

Hele ét minut og 34 sekunder var Uran hurtigere end Evans, og dermed er der en ny mand i lyserødt.

Evans var ikke i nærheden af etapesejren, tværtimod fordampede hans forspring til Uran stille og roligt, efterhånden som han tilbagelagde de 42 kuperede kilometer fra vinbyerne Barbaresco til Barolo som sidste mand.

Ved anden mellemtid var Uran faktisk allerede i den virtuelle førertrøje med en margin på to sekunder, og Evans fortsatte med at sætte tid til.

Nu er han 37 sekunder efter den førende colombianer, mens Tinkoff-Saxos polske kaptajn Rafal Majka efter en fjerdeplads på dagens etape forsvarer sin samlede tredjeplads, knap to minutter efter Uran.

Enkeltstarten blev i øvrigt præget af det regnvejr, der gjorde underlaget glat og farligt særligt for nogle af de ryttere, der var tidligt ude på ruten.

Det gik blandt andet ud over svenske Tobias Ludvigsson, der i et sving ikke nåede at bremse op og derfor røg ud over autoværnet og ned på en grusvej. Han blev senere fløjet på sygehuset med smerter i ryg og ben.

/ritzau/

 

Dagens Gossip