Event-chef: God fornemmelse omkring EM i 2020 i Parken

Den 19. september bliver det afgjort, om København skal være en af værtsbyerne for EM-slutrunden i fodbold i 2020.

Det er det europæiske fodboldforbunds (Uefa) bestyrelse, den såkaldte eksekutivkomité, der skal træffe beslutningen i Geneve i Schweiz. Direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov, har en god mavefornemmelse.

- Vi ved selvfølgelig ikke, hvad de lægger vægt på, men jeg tror på det.

- For det første er antallet af ansøgere ikke længere så stort. Feltet var til at begynde med på 32, men det er nu nede på 19. Der skal findes 13 værter, siger Lars Lundov.

Event-chefen peger desuden på, at Danmark har et godt forhold til Uefa og faktisk har den tidligere formand i Dansk Boldspil-Union (DBU) Allan Hansen siddende i eksekutivkomitéen.

- Jeg synes, at vi står godt, fordi relationerne mellem DBU og Uefa er gode. Uefa elsker at komme til Danmark, fordi de ved, at der er styr på tingene.

- De var meget tilfredse med U21-EM, da det blev afholdt i 2011. Derudover sidder Allan Hansen i bestyrelsen, så der er en direkte indgang, siger Lundov.

Lars Lundovs sidste argument er logistikken i Danmarks hovedstad.

- Parken ligger tæt på Københavns Lufthavn, og det er en force. Københavns lufthavn er knudepunktet i Nordeuropa - det er hubben.

- En del lavprisselskaber flyver til København, og det muliggør, at fans kan komme til København på okay vilkår. Hotelkapaciteten er rigtig god, siger Lundov.

Da Danmarks nationalstadion Telia Parken ikke lever op til Uefa's kapacitetskrav på minimum 40.000 tilskuere, så skal Danmark håbe på at få dispensation. Uefa er indstillet på at give hele to dispensationer.

EM i 2020 skal afholdes i 13 lande. Det er meningen, at det omfattende EM-projekt skal være en engangsforestilling i 2020 for at markere 60-året for den første EM-slutrunde.

Disse 19 lande har budt ind på værtsskabet: Aserbajdsjan (Baku), Hviderusland (Minsk), Belgien (Bruxelles), Bulgarien (Sofia), Danmark (København) England (London), Makedonien (Skopje), Tyskland (München), Ungarn (Budapest), Israel (Jerusalem), Italien (Rom), Holland (Amsterdam), Irland (Dublin), Rumænien (Bukarest), Rusland (St Petersborg), Skotland (Glasgow), Spanien (Bilbao), Sverige (Stockholm), Wales (Cardiff).

/ritzau/

 

Dagens Gossip