Event-chef: Jorden er gødet til mere og bedre topgolf

Golfturneringen Made in Denmark har potentiale til at fortsætte mange år ud i fremtiden og vokse sig endnu større.

Det vurderer Sport Event Denmark-direktør, Lars Lundov, efter at han i de seneste dage har befundet sig i Himmerland og fornemmet stemningen omkring den første European Tour-turnering i Danmark i 11 år.

- European Tour-folkene er helt oppe at køre over, hvor godt det er, når man tager højde for, at det er et første års event, siger Lundov.

- Man har lavet en turnering med en høj grad af serviceniveau, så de spillere, der har været her denne gang vil sige til andre spillere, "overvej det lige". På den måde kan man få spillere på et endnu højere niveau med, siger event-chefen og nævner et eksempel fra søndag morgen.

Her stod regnen ned over Himmerland, og tre udenlandske spillere nåede at blive drivvåde, inden de blev kaldt ind fra banen.

- Spillerne kom ind i Dansk Golf Unions telt, hvor en kok skulle aflevere nogle varme retter. Han ser så disse halvvåde spillere og spørger, om de ikke kunne bruge nogle håndklæder.

- Det blev de her spillere meget imponerede over - at en mand, der arbejder med noget helt andet, spurgte om det. Den slags service kan være med til at hæve niveauet hos deltagerne de næste år, fordi det rygtes, siger Lars Lundov.

Sport Event Denmark har de seneste mange år været med til at hente flere store sportsbegivenheder til Danmark, men topgolf ville være helt uden for rækkevidde, hvis det ikke var på grund af Jysk-ejeren Lars Larsen.

- Uden Lars Larsen var det umuligt. Det er svært at få en European Tour-turnering til at hænge sammen økonomisk i Danmark, hvis man ikke har en person som ham, der brænder for det og har ressourcerne.

- Det er svært at sige, om turneringen fortsat eksisterer om 10 år, men jeg hører, at mange af de sponsorer, der er med i år, gerne vil opgradere. Jeg tror, at det er kommet for at blive, siger Lundov.

Made in Denmark har i første omgang kontrakt med European Tour frem til og med 2016. Det årlige budget er på ca. 35 millioner kroner. Sport Event Denmark har bidraget med fire millioner kroner.

Event-organisationen vil også støtte op om turneringen i de kommende to år. Det er dog endnu uvist, hvor stor den økonomiske støtte bliver.

/ritzau/

 

Dagens Gossip