Event-direktør: VM 2019 er på højde med cykel-VM

VM i landevejscykling i 2011 var den måske allerstørste sportsbegivenhed, Danmark har været vært for.

Nu får det arrangement konkurrence af VM i herrehåndbold 2019, som Danmark mandag fik tildelt sammen med Tyskland.

Direktør i Sport Event Danmark, Lars Lundov, rangerer i hvert fald mandagens gevinst på eventsiden helt deroppe på øverste hylde.

- Jeg er helt sikker på, det bliver et at de helt, helt store højdepunkter i event-Danmarks historie, hvor der virkelig vil blive skabt en kæmpe interesse for begivenheden, siger Lars Lundov.

Direktøren føler sig sikker på, at en meget stor andel af den danske befolkning vil følge VM tæt - enten i hallerne eller hjemme i stuerne foran tv-skærmene.

Han forudser en begivenhed, der vil fylde ekstremt meget og skabe folkestemning og stor begejstring.

I 2011 var Danmark vært for VM i landevejscykling med stor succes. Herrernes håndbold-VM placeres som cykel-VM i øverste skuffe i Sport Event Danmark.

- I en dansk kontekst er VM i herrehåndbold noget af det allerstørste, siger Lars Lundov.

Han tilføjer, at det er svært at sammenligne. Det kommer meget an på, hvad man måler på: Om det er antal tilskuere, antal udenlandske hotelovernatninger eller tv-timer, der bliver eksponeret internationalt.

- Men ser vi bort fra de her lidt kedelige ting og ser på det i en dansk kontekst, så er cykel-VM og VM i herrehåndbold de to største, siger Lars Lundov.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) roser Sport Event Danmark for indsatsen i budprocessen, og eventdirektøren er både stolt over og glad for, at arbejdet har båret frugt.

- Det er noget, vi drømt om igennem mange år, og vi har gjort forskellige forsøg på at vinde VM i herrehåndbold til Danmark. Og nu er det endelig lykkes. Det er helt, helt fantastisk. Jeg er ovenud lykkelig over, at vi kom i mål med det, siger Lars Lundov.

/ritzau/

 

Dagens Gossip