Everton får lov til at planlægge ny hjemmebane

Premier League-klubben Everton har spillet på Goodison Park i siden 1892. Om få år er den æra sandsynligvis forbi.

Bystyret i Liverpool har givet klubben tilladelse til at begynde planlægningen af en ny hjemmebane med plads til 50.000 tilskuere i Walton Hall Park i det nordlige Liverpool.

- Når jeg passerer Walton Hall Park på vej til vores hjemmekampe, tænker jeg uundgåeligt på, at jeg kun er et minut fra vores elskede Goodison.

- I årevis har jeg tænkt, at det ville være fantastisk, hvis det var tilgængeligt, så vi kunne bygge vores nye stadion der, siger bestyrelsesformand Bill Kenwright i en pressemeddelelse.

Goodison Park har ry for at være en af de mest atmosfærefyldte hjemmebaner i Premier League, men med plads til kun 40.000 tilskuere giver det ikke klubben mulighed for at tjene tilstrækkeligt med penge på hjemmekampene, så man kan konkurrere med mere pengestærke klubber.

Liverpools borgmester, Joe Anderson, håber, at en ny hjemmebane til Everton kan være det, som sparker en god udvikling i gang i området.

- Dette er startskuddet til noget, som kan ændre billedet for denne del af byen, siger han.

Klubben vil bruge de næste 12 måneder på at stykke en god planlægning sammen med alle andre, der har interesser i projektet.

Også lokalrivalen Liverpools hjemmebane, Anfield, står over for en renovering. Her skal bystyret snart stemme om en udvidelse fra 45.000 til 58.000 siddepladser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip