Everton narrer sejren fra Arsenals tophold

08/12/2013

Arsenal åbnede en dør på klem til de nærmeste forfølgere i Premier League, da topholdet søndag måtte nøjes med 1-1 på Emirates mod Everton.

Mesut Özil lignede en matchvinder, da han bragte hjemmeholdet foran med 1-0 i slutningen af anden halvleg. Gæsternes Gerard Deulofeu fik dog udlignet for Everton kort efter.

Nicklas Bendtner, der scorede tidligere på ugen i sejren over Hull, måtte se hele kampen fra Arsenals bænk.

Kampen begyndte med to mandskaber, der havde stor respekt for hinanden, men efter den første halve time overtog Arsenal styringen.

Selv om gæsterne pakkede sig godt og ikke tillod hjemmeholdet at få meget plads at spille på, så lykkedes det alligevel finde nogle små huller.

Aaron Ramsey var tæt på at få en stor chance umiddelbart før pausen, da han lod en aflevering passere til Olivier Giroud bag sig og løb fri, inden han modtog franskmandens førstegangsaflevering.

Everton-keeperen Tim Howard kom dog godt ud af sit mål og fik blokeret Ramseys forsøg.

I anden halvleg lagde Arsenal et endnu større tryk på Everton-spillerne i jagten på de tre point, og det udløste et hav af chancer, men Howard gjorde det fremragende i gæsternes mål.

Arsenal tog alligevel føringen 10 minutter før slutfløjt, da bolden blev løftet ind til indskiftede Theo Walcott, der headede bolden på tværs.

Giroud missede sin afslutning, men Mesut Özil stod klar ved bageste stolpe og gjorde det til 1-0 for Arsenal.

Det var anden kamp i træk, at den tyske landsholdsspiller scorede for Premier Leagues tophold.

Kort efter udlignede Everton, da et indlæg sejlede gennem hjemmeholdets forsvar hen til indskiftede Gerard Deulofeu.

Kieran Gibbs så passivt til, og så kunne Deulofeu efter et par finter banke bolden ind i det fjerne målhjørne til 1-1.

I den hæsblæsende afslutning var Arsenal tæt på alligevel at tage alle tre point, da Olivier Giroud bankede bolden op på trekantsammenføjningen.

Resultatet betyder, at Arsenal topper Premier League med 35 point foran Liverpool og Chelsea, der hver har 30 point.