Everton redder point i overtiden mod Liverpool

27/09/2014

Everton-forsvareren Phil Jagielka ødelagde lørdagen for tusindvis af Liverpool-fans, da han et minut inde i kampens overtid sørgede for 1-1 i lokalopgøret mod Liverpool på Anfield.

Liverpool havde ellers styret Premier League-kampen lørdag eftermiddag, men satte sejren over styr til allersidst.

Phil Jagielka bankede bolden i mål fra lang afstand efter et desperat Everton-pres i kampens døende minutter. Faktisk det eneste pres, Everton fik skabt i en hel kamp.

Steven Gerrard havde tidligere i første halvleg, scoret til 1-0 direkte på frispark, og man troede, at det var kampens detalje.

Han sparkede bolden over muren og ramte næsten midten af målet - langt fra yderligt, men nok til, at Everton-målmand Tim Howard sprællede forgæves.

Liverpool formåede kun sjældent at få den sidste aflevering til at passe. Det var tydeligt, at hjemmeholdets offensiv er svækket af afskeden med Luis Suarez og en skade til Daniel Sturridge.

Omvendt blev Evertons offensiv handicappet af, at Kevin Mirallas måtte humpe i omklædningsrummet og lade sig udskifte efter en halv time.

Forinden var Liverpool blevet bortdømt allerede efter ni minutter, da Evertons Gareth Barry slap for en udvisning for at have nedlagt Mario Balotelli.

Barry havde en advarsel i forvejen og burde have haft sit andet gule kort.

Liverpools dominans blev større efter pausen, men alligevel skulle der gå 20 minutter, før det gav bonus ved Gerrards frispark.

Gerrards mål var hans 10. i karrieren mod lokalrivalerne, og den satte fornyet gang i kampen.

Allerede to minutter senere burde Balotelli have øget føringen til 2-0. Italieneren fik en fornem aflevering fra Raheem Sterling, der var trukket til baglinjen og sendte bolden ind foran mål.

Balotelli ramte bolden, men Tim Howard var i den situation måske mere heldig end dygtig, da bolden ramte hans skulder og røg over mål.

Og så blev det de blå fra Everton, som kunne juble mest, da kampen var slut.