Everton-træner: Europæiske kampe stjæler fokus

Manchester City, Manchester United og Arsenal sørgede i denne uge for en skrækkelig engelsk indledning på Champions League.

Torsdag sparker de engelske klubber så den næstbedste europæiske klubturnering, Europa League, i gang, og her skal Liverpool og Tottenham forsøge at revanchere engelsk fodbold en smule efter Champions League-blamagen.

Spørgsmålet er så, hvor seriøst de engelske klubber tager gruppespillet nu, hvor nationen er en smule til grin for sine resultater internationalt.

Engelske klubber har det med at nedprioritere Europa League og spare spillere, fordi der typisk skal spilles i Premier League få dage efter eksempelvis lange rejser, hvilket kan resultere i mistede point i den hjemlige række.

I fjor spillede Everton med i turneringen og røg ud i 1/8-finalen og sluttede på en 11.-plads i Premier League efterfølgende.

Det betyder, at Everton ikke spiller med i Europa League i denne sæson, og dermed er der ikke internationale kampe om torsdagen til at forstyrre Evertons planlægning.

- Når man er med i Europa, så er realiteten, at det fjerner noget fokus fra den hjemlige liga. Det påvirker det hele.

- Man tænker på det allerede, når man sammensætter truppen, køber spillere og kigger på det fysiske niveau i træningen, siger Roberto Martinez til Liverpool Echo.

Everton-manageren understreger dog, at håbet er at kvalificere sig igen i denne sæson.

Med tre engelske nederlag i Champions Leagues første gruppekampe i denne uge, hentede England blot tre point ud af 12 mulige, da Chelsea besejrede Maccabi Tel-Aviv 4-0.

Det er en af de værste indledninger på Champions League i mange år for klubberne fra Premier League, som ofte kaldes for verdens bedste liga.

Til sammenligning hentede de fem spanske hold ti point i første runde, mens fire tyske hold hev ni point hjem.

De to italienske og franske hold formåede også at indlede bedre end fire engelske hold, da man i Italien og Frankrig hentede fire point.

I fjor var alle engelske hold væk inden kvartfinalerne, og det bekymrer Chelsea-manager Jose Mourinho.

- Det er skidt. Sæson efter sæson er det svært for engelske hold at opnå succes, og at indlede gruppespillet med at hente tre point ud af 12 mulige er virkelig skidt for engelsk fodbold, siger Mourinho ifølge Skysports.

Liverpool møder ude franske Bordeaux, mens Tottenham uden skadede Christian Eriksen hjemme tager imod FK Qarabag fra Aserbajdsjan.

/ritzau/

 

Dagens Gossip