Expert lukker 30 butikker og åbner i stedet varehuse

Det er for dyrt for elektronikkæden Expert at have butikker midt i byerne. Derfor vil kæden lukke 30 butikker over de næste to år og i stedet åbne 25 varehuse. Målet er at spare på dyre kvadratmeter og sikre forbrugerne lavere priser og bedre service end konkurrenterne.

- Vi vil vokse, og vi vil vinde - og derfor rydder vi nu op i den del af vores forretning, der ikke er lønsom, siger administrerende direktør i Expert Retail Danmark Jesper Boysen i en pressemeddelelse.

Fælles for de 30 butikker i Expertkæden, der lukkes, er, at de ligger på dyre adresser i større byer og har tabt penge.

- Vores egenejede butikker har ganske enkelt for høje driftsomkostninger ikke mindst til husleje, og det er der ikke plads til i vores fremtid. Vi ser øget konkurrence og billigere priser i storbyerne. Derfor skal omkostningerne ned, siger Jesper Boysen.

Han kalder ikke lukningerne for en dårlig nyhed, da det handler om at udfordre konkurrenterne om kunderne i et i forvejen presset marked.

- Vi lukker vores egne forretninger, der ikke tjener penge, så vi kan åbne nye, der gør det, siger direktøren.

De 25 varehuse etableres allerede i 2015. Navnet på den nye kæde er endnu ikke offentliggjort. Ud over varehuse vil elektronikkæden fremover bestå af mere end 100 butikker, der er ejet og drevet af selvstændige forhandlere over hele landet. Disse butikker berøres ikke af ændringerne.

Alle ansatte i de 30 butikker er blevet orienteret om de forestående ændringer.

Samlet er der cirka 200 ansatte i butikkerne, og Expert arbejder nu sammen med HK for at minimere konsekvenserne for de ansatte. Mange af de berørte forventes at blive tilbudt job i de nye varehuse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip