F-16 fly styrter ned i Nordsøen

Et dansk F-16 kampfly fra Fighter Wing Skrydstrup styrtede tirsdag eftermiddag klokken 14.30 ned i Nordsøen, oplyser Forsvaret på sin hjemmeside.

Det lykkedes piloten at skyde sig ud med katapultsæde, og han blev efterfølgende samlet op af en af Flyvevåbnets redningshelikoptere.

Piloten har det godt, og hans pårørende er informeret, skriver Forsvaret.

I øjeblikket arbejdes der på at indsamle alle tilgængelige oplysninger om hændelsen. Nu går Forsvarets Havarikommission sammen og begynder at gennemgå tilgængeligt materiale.

- Det vigtigste for mig er, at piloten er ved godt helbred. Vores piloter er trænede til det her, men det er en voldsom oplevelse, og han vil få al den opbakning, han har brug for, udtaler Anders Rex, chef for Fighter Wing Skrydstrup i en pressemeddelelse.

Ifølge Værnsfælles Kommando skete styrtet under en øvelse, og chefsergent J.S. Nielsen oplyser, at man er ved at undersøge, hvor meget af flyet, der er sunket, og hvor meget af det, der stadig flyder.

Lars Skjoldan, der er pressemedarbejder ved Flyvertaktisk Kommando, oplyser til Ritzau, at der var tale om en teknisk fejl på flyet.

Piloten forlod under kontrollerede forhold flyet med sit katapultsæde og har det godt. Han blev umiddelbart efter samlet op af en af Flyvevåbnets redningshelikoptere og blev fløjet til Flyvestation Skrydstrup, skriver Forsvaret på sin hjemmeside.

/ritzau/

 

Dagens Gossip