Få din løn til at række måneden ud

Hvis du har svært ved at få lønnen til at række hele måneden, er dette et konstant irritationsmoment, der gentager sig igen og igen. Ganske sikkert er det, at du ikke er den eneste, der går med disse bekymringer, og det bedste er, at der er gode råd for at undgå denne kattepine. 

Budgettere ud fra din indkomst
Det lyder kedeligt og kontrollerende, men på den anden side er det et markant og nødvendigt skridt til at få pengene til at række. Få et overblik over, hvor mange penge der kommer din vej og sæt det op mod, hvor mange penge du bruger på månedligt basis. Har du gentagende gange problemer med at få lønnen til at række, bruger du højst sandsynligt flere penge, end du tjener.

Får du et overblik over de faste udgifter som husleje, forsikringer og telefoni er det meget nemmere at få indsigt i, hvor mange penge du kan bruge på de sjove ting i livet. Går budgettet midlertidigt ikke op, så fjern de ting, som ikke er nødvendige for dig, og kom nærmere på at få pengene til at række. 

Hav kontrol over dine daglige udgifter
Som en naturlig forlængelse af det månedlige budget skal du også have kontrol over, hvordan du bruger dine penge i løbet af dagen. De små beløb som cigeratter, frokost fra den lokale sandwichbutik og den gode kop kaffe fra caféen løber op i det lange løb. Det virke umiddelbart som små og ubetydelige beløb, men når regnskabet skal gøres op, kan de tage et stort indhak i din økonomi.

Undgå derfor den dyre frokost og medbring en god og billig en af slagsen hjemmefra. Dette kan nemt spare dig for 50 kr. om dagen, hvilket på en måned hurtigt kan løbe op i 1000 kr. Den svære øvelse er at sige nej til de daglige fristelser. Dine venner skal nok forstå din situation og prioriteter, og dit budget vil juble. 

Hav selvindsigt
Det lyder måske mere indviklet end det i virkeligheden er. Når det kommer til forbrug i forhold til indkomst er det væsentligt at spørge dig selv, hvad man gerne vil og hvordan man ønsker at leve sit liv. Det kan være usædvanlig hårdt, når ens dagligdagsbekymringer handler om, hvordan man får pengene til at række måneden ud. Derfor er det essentielt, at der er balance i regnskabet og måden livet leves på.

Spørg derfor dig selv, om din indkomst passer til det liv, du fører, eller det liv du gerne vil føre. Hvis ikke, skal der nødvendigvis flere penge ind, eller ændres i opfattelsen af, hvordan pengene skal bruges. Et godt råd til sidstnævnte er at overbevise dig selv om, at det er fint og oven i købet en god ide ikke at købe ting, du i realiteten ikke har brug for. Overvej dit næste store køb en ekstra gang, sov på det, og du vil indse, at du ikke har behov for købet alligevel.

Start med små skridt
Når lønnen skal strække sig så længe som muligt, er selv de små skridt brugbare. Derfor kan det være en god idé at samle dine mønter, der måske ikke umiddelbart ser ud af noget specielt, i en sparegris eller krukke, således du sidst på måneden har sparet lidt ekstra.

Alle disse råd kan virke hårde at komme i gang med, da det kan virke uoverskueligt at få et overblik over sin privatøkonomi. Prøv derfor at gøre disse ovenstående råd til vaner, således du vender dig til at spare hvor der spares kan.

Skrevet af Samlino.dk

 

Dagens Gossip