Få et glimt af Jimi Hendrix' privatliv

Skrevet af admin

10/02/2016

Dagens topnyheder

27 år var han blot, da han sagde farvel i 1970. Han sov ind på grund af for meget sovemedicin.

Da Jimi Hendrix døde 18. september 1970, var det en af verdens store rockstjerner, som gik bort, og det var samtidig en legende, der blev født.

Der er delte meninger, men der er stadig nogle, som har den opfattelse, at Hendrix var den bedste rockguitarist, som har sat sine fødder på planeten.

At rockmusik i 2016 ikke ville være, hvor den er nu, hvis det ikke havde været for skilsmissebarnet fra Seattle, der var venstrehåndet, men lærte at spille at spille højrehåndet stratocaster med strengene sat omvendt på.

Under alle omstændigheder var og er Jimi Hendrix så stor, at der nu næsten 46 år efter hans død er åbnet et museum for ham.

Det ligger i en lejlighed på Brook Street nummer 23 i Mayfair i den britiske hovedstad, London.

Her boede Hendrix og hans daværende kæreste, Kathy Etchingham, fra 1968 til 1969, og lejligheden åbner onsdag som museum over det korte liv for Jimi Hendrix.

Det franske nyhedsbureau AFP har besøgt museet og talt med Kathy Etchingham, der har været med til at indrette lejligheden, som den var, da superguitaristen boede der.

- Det er som at rejse i en tidskapsel, siger hun om museet, der tager sine gæster med tilbage til "The Swinging Sixties" i London.

Kathy Etchingham, Londons første kvindelige discjockey, har brugt fotografier og hukommelsen for at kunne indrette soveværelset præcist, som det var.

De grammofonplader, han lyttede til, er stablet ved grammofonen. Den akustiske guitar, hvor han øvede riffs, står tæt ved.

Ifølge Newsweek er grammofonen en klassiker fra Bang & Olufsen.

Hendrix-museet er sat i stand og opbygget for knapt 24 millioner kroner. De penge kommer fra de britiske lottopuljer eller private fonde.

Tilfældigvis er lejligheden på tredje sal placeret lige ved siden af det hus, hvor komponisten fra det 18. århundrede George Händel komponerede barokmusik.

Besøgende kan nu få billet, så de, hvis de ønsker det, kan besøge både Hendrix's og Händels hjem på samme billet.

Den koster 10 pund. Lige knapt 100 kroner.

/ritzau/