Fåmælt Peter Christensen: Løkke er formand

Venstres finansordfører og tidligere skatteminister Peter Christensen regnes normalt for at være en af Lars Løkke Rasmussens mest sikre støtter i folketingsgruppen.

Efter et møde med Lars Løkke Rasmussen og den øvrige Venstre-ledelse tirsdag morgen er det dog en rystet Peter Christensen, der møder pressen med konstateringen om, at Lars Løkke Rasmussen på mødet med Venstre-toppen ikke har meddelt, at han vil trække sig som formand.

- Lars Løkke er formand, siger Peter Christensen, som ikke vil løfte sløret for, hvad Venstre-ledelsen har diskuteret på mødet.

Ifølge finansordføreren er det videre forløb nu op til Venstres hovedbestyrelse, som mødes i Odense tirsdag aften.

Her er Løkkes rolle som formand til debat, og flere kommuneforeninger har på forhånd meddelt, at de ønsker, at Løkke går af og overlader posten til næstformanden og gruppeformand Kristian Jensen.

- Jeg er sikker på, at vores store hovedbestyrelse, som består af gode folk i hele landet, tænker sig om og træffer den beslutning, som er bedst for Venstre. Jeg overlader trygt den beslutning til hovedbestyrelsen, siger Peter Christensen.

Inden det møde skal Venstres folketingsgruppe holde møde på Christiansborg. Her vil flere Venstre-folk måske meddele, at de ikke længere støtter Lars Løkke Rasmussen.

Peter Christensen vil dog ikke give de kritiske medlemmer af Venstres folketingsgruppe en offentlig skideballe:

- Det vil jeg tale med dem om på gruppemødet. Jeg synes, at man skal respektere den proces, der er i gang, siger Peter Christensen.

Han erkender, at Venstre står i en alvorlig situation:

- Det, der foregår lige nu, gavner ikke Venstre, så det har jeg det selvfølgelig skidt med.

/ritzau/

 

Dagens Gossip