Fabian Cancellara er ude af Tour de France

Schweiziske Fabian Cancellara (Trek) er ude af dette års Tour de France.

Det stod klart mandag aften, efter at en skanning af Cancellara viste frakturer i to ryghvirvler i den nedre del af ryggen.

Fabian Cancellara var involveret i det dramatiske massestyrt på 3. etape, og efter etapen spåede holdets sportsdirektør Kim Andersen også, at det var tvivlsomt, om schweizeren ville være med, når 4. etape køres tirsdag.

- Det er utroligt skuffende for mig. Holdet var på toppen med den gule trøje og var meget motiveret for at forsvare trøjen, siger Cancellara i en pressemeddelelse.

- Vi har haft en masse styrt og skader siden sæsonstarten, og langt om længe havde vi nu 24 gode timer, men nu er vi tilbage i uheld. Nogle gange vinder man. Nogle gange taber man, siger Cancellara.

Schweizeren kørte i den gule førertrøje for 29. gang i karrieren på 3. etape, men den måtte han overlade til Chris Froom (Sky) efter en dramatisk dag, hvor etapen blev neutraliseret, og seks ryttere måtte udgå inklusiv Cancellara.

Skaden minder om den, Cancellara pådrog sig i foråret i løbet E3 Harelbeke, dengang var det dog ryghvirvlerne i højre side, der blev ramt.

Det er en skade, der tager tid at komme sig over og samtidig tager det tid at komme tilbage i topform.

- Det var hårdt at komme tilbage i form efter mit styrt i Harelbeke og få selvtilliden og troen tilbage. Den gule trøje gav mig et boost før brostenene tirsdag, men jeg må bevare optimismen og se frem mod anden halvdel af sæsonen, siger Cancellara.

Efter styrtet mandag sled Cancellara sig i mål 11 minutter og 43 sekunder efter vinderen, Joaquim Rodriguez (Katusha).

/ritzau/

 

Dagens Gossip