Fabio Aru dedikerer Vuelta-sejr til holdet

12/09/2015 20:50

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Fabio Arus (Astana) angreb på Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) på lørdagens næstsidste etape i Vuelta a España bar frugt.

Meget skal gå galt, hvis ikke den 25-årige italiener søndag bliver kåret som vinder af løbet, hvilket vil være hans første grand tour-sejr og den altoverskyggende bedrift i cykelkarrieren hidtil.

Det var da også til at aflæse af Arus kommentarer efter etapen lørdag, hvor han med det samme takkede hele Astana-lejren for det, der ligner en samlet sejr.

- Sejren er takket være mine holdkammerater. Det er ikke bare mig. De har været fænomenale igennem hele Vueltaen, sagde Aru, da han var nået over målstregen.

Den italienske Astana-kaptajn iscenesatte på 20. etape et perfekt angreb på Dumoulin, der ikke alene mistede muligheden for at vinde det spanske etapeløb.

Hollænderen blev også kørt helt ud af podiet og måtte se sine sejrsmuligheder fordufte med 43 kilometer til mål på den næstsidste stigning.

Tom Dumoulin kunne ikke hænge på, da Arus holdkammerat Mikel Landa øgede tempoet på næstsidste stigning, og et forspring på seks sekunder før etapestarten endte med at tidstab, der nu placerer Dumoulin helt ude af podiet på sjettepladsen.

Den 24-årige hollænder erkendte da også nederlaget efter etapen.

- I morgen vil jeg være stolt, men i dag er en skuffelse. Der var bare tomt. Jeg havde ingen ben. Jeg havde på fornemmelsen, at det var sådan, men jeg kæmpede bare alt, jeg kunne, sagde Dumoulin efter etapen.

Vueltaen slutter søndag med en tur på små 100 kilometer mod Madrid.

/ritzau/